Nyheter

2021-01-12

Nytt år och förhoppningsvis blir det ett bättre år än 2020.
Avelsplaneringen inför 2021 är så gott som färdig, tror och hoppas att det blir som planerat.
Även fast 2020 var ett riktigt dåligt år rent generellt så var kanin året 2020 helt okej.
Började året med ett otroligt roligt LU i Vårgårda, träffade väldigt många trevliga människor och det följde även med en svart rex hona hem. 
3 veckor efter LU bar det iväg till Gävleborgs utställning i Bergvik, där blev det nytt personbästa med en stam otter tecknade rexar på 283p, som räckte till en 3e plats i klass B. 
Därefter var det utställning i Skelleftehamn och resultatet blev inte sämre där, också en stam på 283p men denna gången räckte det till en 1a plats i klass B. 
Sen kom pandemin och dom flesta utställningarna och övriga arrangemang blev inställda så avelsäsongen fick komma igång lite tidigare. 
Det blev 4st kullar med otroligt jämna ungar.
Byggde även en hel del under sommaren, 14 st nya burar blev det även några ute hagar. 
Hösten kom, jag bytte till Jämtlands läns kaninavelsförening och fick ett härligt välkomnade och blev snabbt ansvarig för att skapa en ny hemsida till förening.( som är under uppbyggnad)
Vi hade turen att kunna anordna 2st lådutställningar inom föreningen, september utställningen blev det otroligt fina resultat, en stam otter svarta rexar på 284p (nytt personbästa) även en 2a plats i hankampen på 283p. Fick även min första egenuppfödda 95p på en otter tecknad rex hona, hon blev även bästa hona klass B och fick rexklubbens pris för bästa rex.  
När det var dax för November utställningen så var alla mina anmälda i full fällning i princip, tog dock med alla anmälda ändå bara för att kunna få ett A kort att stamboksföra på.
Rexklubben anordnade även en online foto show, där jag vann Bästa tecknade rex. Väldigt trevligt initiativ och jag hoppas att detta kan fortsätta även när pandemin är slut.
Detta var den sista utställningen 2020 och jag måste säga att jag är väldigt nöjd trots omständigheterna, hoppas att 2021 kan blir ett ännu bättre år och att vi får stop på denna pandemi.